Lépésről lépésre program – nyílt nap és mentorálás iskolánkban

Október 13-án több, mint 40 kollégát láttunk vendégül, akik a „Lépésről lépésre programmal” ismerkedhettek meg. A résztvevők között találkoztunk olyanokkal, akik már elvégezték az elmúlt nyár elejére meghirdetett ún. LLP alaptréninget, ami 30 órás akkreditált továbbképzést jelent.
Jó volt hallani mennyi mindent próbáltak ki ebből a sokszínű, gyermekközpontú pedagógiából: beszélgetőkör, projekt, dossziérendszer, kooperatív struktúrák, osztálykabala, stb.
A jelenlévő tanítók, tanárok nagyobb része most pillanthatott be először a programba. Négy bemutató óra közül választhattak (az eseményen készült fotók reményeink szerint visszaadják a hangulatot). Az óramegbeszélések után pedig „kerekasztal beszélgetést” folytattunk.
Az eseményre érkeztek pedagógusok a kaposvári Rákóczi Ferenc Tagiskolából, a Görcsönyi és a Sásdi Általános Iskolából, Pécsről a Testvérvárosok Terei, az Árpád Fejedelem, a Köztársaság Téri és a Bártfa utcai iskolákból, az ANK 1. sz Általános Iskolájából. A KLIK munkatársai is megtisztelték rendezvényünket. A Partners Hungary Alapítványt (a program magyarországi gazdáját) Fábián Mária stratégiáért felelős munkatárs képviselte.
Köszönjük a vendégek elismerő, dicsérő, megerősítő szavait!
Az intézményünkben működő Módszertani Régió központ folytatja munkáját. Következő rendezvényünket november végére tervezzük, amikor a mostanihoz hasonló módon a „Differenciált réteg munka” tanulásszervezési módot mutatjuk be.
Akkor is várunk szeretettel minden érdeklődő kollégát.
Bővült továbbképzési kínálatunk is: A már említett LLP alaptréning mellett meg fogjuk hirdetni 30 órás akkreditált „Differenciálás és Kooperatív tanulás” képzéseinket is.
Érdeklődni lehet: Jékiné Szabó Ritánál, a központ vezetőjénél
Elérhetőség: ritala66@freemail.hu

Kategória: Lépésről Lépésre Program | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.